Alla inlägg den 29 januari 2014

Av smilodon - 29 januari 2014 19:45

Har vi inte hört det här tidigare men i ett annat sammanhang? Justja, så var det. Det behövs kvinnor i styrelser och andra höga positioner men ska de behöva jobba flera år på golvet innan avancemang blir möjligt? Ånej det är klart att det inte ska vara så. Upp i toppen direkt utan att behöva göra något mer än att för tidens anda råka ha rätt kön, sedan blir det guldbiljett rakt upp till kontoret som ligger placerat ovanför molnen. Guldbiljetten stavas i det här fallet kvotering. 

I det andra nu aktuella exemplet ondgör sig bland annat Aftonbladet ( vilken annan tidning?) över att det är männen som dominerar på Wikipedia. För att läsa anklagelseakten så ägnar sig vanligtvis män som är fyllda 35 år åt att författa på Wikipedia för att i stället inte ta hand om te.x barnen som då kvinnan tydligen ( fortfarande) huvudsakligen ägnar sig åt. Som motbevis anför jag- att kvinnor helt enkelt inte är intresserade? För det finns verkligen ingenting att skylla på, som att patriarkalet håller dem tillbaka och inte tillåter dem att skriva på Wikipedia. Uppslagsverket är helt fritt och precis vem som helst får skriva där. Om man vill och har lust dvs. I stället måste nu kvinnor naturligtvis få hjälp och stöd för att skriva på Wikipedia. Något sådant får ingen man hjälp med, låt oss säga inom bloggvärlden där kvinnorna dominerar och blir dem som sätter agendan. Bloggskola enbart för män, är en rubrik i en tidning eller affisch som vi aldrig kommer att få se. Samma tendenser finns te.x inom IT, där tjejer ska "bli" intresserade av att syssla med teknik och datorer, men de har det icke naturligt som många killar verkar ha, som är självlärda och som inte har blivit erbjudna någon hjälp eller stöd alls innan de har skrivit Internethistoria och skapat det ena företaget eller mjukvaran efter den andra. Naturligtvis vill man nu hjälpa kvinnor att lyckas med samma sak, men icke att de ska kavla upp ärmarna och göra något helt på egen hand och eget bevåg?


Därefter blir det lite illavarslande hur texten i artikeln fortsätter med att dels kvinnohistoria faller bort ( på grund av att det är män som dominerar bland skribenterna), och information om feminism saknas tydligen. Hur vinklad skulle inte detta bli? Som tur är står det alla fritt att ändra i texter som blivit fel och liknande, men det är väl en förmån som skyndsamt skulle försvinna för att ingen ska kunna ändra en "feministisk" text. Eller så startas snart ett kvinnligt Wikipedia, för kvinnor och bara till för kvinnor där det står helt fritt fram att skriva vilken "fakta" som helst... 



http://www.aftonbladet.se/wendela/kvinnaoman/article18259664.ab








 

Av smilodon - 29 januari 2014 17:45

Först och främst är det anmärkningsvärt hur de olika kill-typerna gestaltas i "reklamen", och sedan visas hur "fel" kille sliter och drar i BH:n som ska säkerställa att tjejen inte har sex med fel kille. Vem skulle ens vilja ha sex i ett sådant scenario? Och vad är det som säger att de tre parametrarna, hjärtrytmen, nervsystemet och hormoner, skulle bli så perfekta om man, enligt videon, är ute och flirtar på krogen? Möjligen skulle hjärtrytm och hormoner kunna stämma, men kanske inte nervsystemet. Vem skulle liksom veta efter en dejt på krogen som snabbt kanske övergår till något annat?

 

Och så, var är kalsongerna som skyddar mannen från fel kvinna? Det borde inte vara omöjligt, och det är ju också så att det inte bara är kvinnor som riskerar att möta "fel" man. Eller ha sex med "fel" man! Varför det är så vanligt i alla möjliga sammanhang med fel män just, vet jag inte. Men vad jag vet är att kvinnor har en tendens att falla för den "spännande, farliga killen". Medan den schyssta killen, blir utan tjej. Här har kvinnor något att bearbeta, ty vi män ska ju bearbeta och förändra alla aspekter av oss själva hela tiden- sluta falla för den där farliga, spännande killen som förmodligen bryr sig lika mycket om dig som han bryr sig om att ha en snygg frisyr på plats dagen efter då han sticker ifrån dig.

 

 

http://nyheter24.se/nyheter/udda/761081-behan-som-raddar-tjejer-fran-att-ha-sex-med-vem-som-helst 








 

Ovido - Quiz & Flashcards