Alla inlägg den 25 januari 2014

Av smilodon - 25 januari 2014 03:43

Det är inte med lite dold ilska som krönikören är upprörd över att frågan "vem vill du dejta?" överhuvudtaget ställs, men i inledningen får skribenten ändå med " Och tro nu inte att det var en dreglande pervogubbe ". Så kan man alltså skriva utan att behärska sig, för i upprörda tider finns det blott och bart bara dreglande pervogubbar. Men nu var det alltså inte en pervogubbe som ställde frågan utan en pervogumma som inte kunde låta bli att på bästa talkshow-för-kvinnor-vis ställa en fråga som inte hade något att göra med tennisspelarens prestation eller den sport hon sysslar med. Och därmed befästes sexismen i en alltmer orolig tid där man ska hålla tand för tunga och inte göra eller säga något som inte är på förhand granskat av 68 experter, helst ska det då vara 59 kvinnor av dessa 68. Om den kvinnliga tennisspelaren fann frågan som idiotisk- vad hade hindrat henne från att göra som Zlatan gjorde? Gå från intervjun eller säg något bara, svårare ska det väl inte behöva vara varken om man är kvinna eller man? Men istället kan man knåpa ihop en krönika i Sverige om att det är synd om kvinnan, som i det här fallet faktiskt blir utsatt för "sexism" av en annan välkänd tennisspelare. Det var ju dock "synd" att det var en kvinna som ställde frågan,för hade det varit en man hade den här krönikan inte haft någon gräns varken för hur förjävligt allting är och inte heller för vilka fler ord är "dreglande pervogubbe", som förmodligen hade varit den finaste beskrivningen i en sådan krönika. 

Kanske är det dags för kvinnor också att göra upp med sina fördomar och inställningar? Den kvinnliga intervjuaren tänkte förmodligen i just det ögonblicket att hon var med i talkshowen-för-kvinnor ( Elle´s show kanske, eller vad de nu heter) och där är det väl tämligen vanligt att man diskuterar just sådana här frågeställningar. 

 

Nej det är uppenbart att både kvinnor och män behöver förstå att när det handlar om sport, så ska det bara handla om sporten i sig och den prestation som har utförts. 

 

 

http://www.aftonbladet.se/wendela/kronikorer/asaerlandson/article18232774.ab







Ovido - Quiz & Flashcards