Alla inlägg den 26 januari 2014

Av smilodon - 26 januari 2014 03:21

Expressen skriver mycket väntat upprört över straffrabatten och att den också helt plötsligt borde skrotas, men i texten finner jag ingenstans om huruvida detta också skulle gälla för kvinnor? Nu när det handlar om tidigare frigivning av kapten klänning, en man, så börjar det gnällas och grinas på de större tidningarna. Det är icke förvånande, inte det minsta. Men vad skulle man säga om att en livtidsdömd kvinna får gå ut tidigare ur fängelset? Förmodligen skulle vi inte höra ett ord om detta. 


Metro hade för inte alltför länge sedan en artikel som handlade om kvinnor som får mildrare straff jämfört med män, för att de visar ånger te.x När det ska det här debatteras? Aldrig. Inte ett ord har hörts sedan artikeln, inte en enda upprörd röst ens, inte så mycket som en kort kolumn från något håll. 


Men så fort en man får straffrabatt och som dessutom är så "hatad" av svensk media får gå fri i förtid, då plockas det tunga artelleriet fram direkt. Då finns ingen gräns för hur rasande upprörd man ska vara, vilka åtgärder som måste införas omedelbums för att detta inte ska fortgå osv osv. Men återigen, har man tänkt sig att slopandet av straffrabatten även ska gälla då för kvinnor eller ska det bara gälla män som på grund av "synnerliga skäl" kan begå brott igen? För något sådant skulle naturligtvis aldrig en kvinna ens komma på tanken att göra...


http://www.expressen.se/ledare/skrota-straffrabatten/







 

Ovido - Quiz & Flashcards