Alla inlägg den 15 februari 2014

Av smilodon - 15 februari 2014 03:56

Begreppet " dra inte alla över samma kamm" verkar definitivt vara satt på undantag när det handlar om arga kvinnliga krönikörer som vill spy lite daglig galla över män och som direkt påstår att det gäller alla män och inte några få, beklaglagliga undantagsfall. Om denna skribent suttit bredvid mig i tunnelbanevagnen hade även jag gjort så att vi båda hade haft så mycket utrymme som möjligt. Skribenten kanske kunde tänka sig att det här var ett undantag men icke, det här beteendet tillskrivs som vanligt alla män trots att det finns betydligt fler som inte beter sig på sådant sätt som beskrivs i krönikan. Ett " det här gäller förstås inte alla män, de allra flesta sköter sig och gör plats för mig också, men tyvärr finns det undantag" hade gjort att det hade framstått i bättre dager men inte ens något sådant lite kan man bjuda på.


Det här känns mest som en vanlig krönika författad i nådens år 2014 där man skriver något om män med kritiska ordalag när man inte har så mycket annat att göra och mest sitter och väntar på att det ska bli helg. 




http://www.metro.se/kolumner/fridah-jonsson-machomannen-breder-ut-sig/EVHnbm!mZG1W98iEeFeY/







 



Av smilodon - 15 februari 2014 03:42

Varför Gudrun Schyman har tolkningsföreträde i det här området beror ju förmodligen mest på att hon är en älskling inom media men ett intressant uttalande har hon och det handlar om det att " Det är nog en del som tycker att det är korrekt att säga att de är feminister." Okej, om vi snabbanalyserar det så kommer den första frågan direkt, varför tror Schyman att det är korrekt att säga att man är feminist? Jo, för annars väntar golgatavandring i samtliga medier och man blir uthängd och hatad. Det är liksom bättre att svara med ett rungande JAAAAA på en sådan direkt fråga, annars så får man sina fiskar varma. Men varför tror de inte på feminismen då? Eller tycker de att feminism är något dåligt och som har spårat ur, men vågar inte säga annat än att de ändå tror på feminism. Sådana frågor hade man ju önskat att Metro ställde till Schyman, men icke förstås. 

 

Och sedan medan man läser svaren från makthavare så säger en hel del att "båda" könen ska ha likadana förutsättningar men ändå satsas det extremt lite på att få män till förskolor, eller att få pojkar att klara skolan. Man nämner lika lön också, men ingenting om lika straff för samma brott ( mord eller misshandel), som män och kvinnor döms olika för. Vari finns samma förutsättningar och skyldigheter här? Elle det faktum att kvinnor och tjejer får helt annorlunda möjligheter till att prova på olika yrken, som brandman eller forskare, för att hjälpa till att få fler tjejer intresserade. När kommer samma möjlighet för pojkar och män att prova på förskoleläraryrket? När ska det bli lag på att unga kvinnor måste genomföra mönstring med hot om att bli hämtade av polis om de inte infinner sig? 

 

Nej, det var skönt att se att några makthavare i alla fall inte säger sig vara feminister trots att det är Metro som frågar. Det kanske ändå finns lite hopp...

 

 

http://www.metro.se/nyheter/ar-ni-feminister-makthavare/EVHnbm!po4VWJStZZ04M/

 

 

 

 

 

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards