Alla inlägg den 19 mars 2013

Av smilodon - 19 mars 2013 01:26

Nu kan jag bara gå efter artikeln som DN har skrivit i den här frågan, men är det inte lite konstigt ändock att det klagas över de här bilderna ( som helt uppenbart de kvinnliga spelarna var med på och själva initierade enligt de svar journalisten får) men som blir en liten mediabomb just därför det är kvinnliga fotbollsspelare som visar upp lite hud samtidigt som det "viktigaste" göms bakom fotbollar? 


– Det var damlaget själva som hade någon kickoff och tog bilderna, sedan lade de själva upp dem på hemsidan".

 

Kanske inte genomtänkt av damlaget, men enligt det här så var det ju spelarna själva som lade upp bilderna på hemsidan och som dessutom ville att deras lag skulle bli mer uppmärksammade ( vilket fungerade också, men inte på det sätt som de kanske hade avsett). 

 

Samtidigt springer feministgrupper omkring här och var i världen och visar brösten i olika protester och hamnar i nyhetsinslag överallt. Dubbelmoral, javisst. Ibland ok visa upp hud- ibland inte alls okej och rentav skamligt. 

 

Samtidigt springer David Beckham omkring i bara kalsonger i påkostad reklam och Fredrik Ljungberg har aldrig varit blyg av att visa upp sig i kalsonger i mer eller mindre vågade reklamaffischer. Varför höjs inga röster emot sådant? Det är också sexism och sexualisering av manskroppen så det sjunger om det. 

 

 

http://www.dn.se/sport/skanelag-visar-nakna-damspelare







     

Gissa vilken av dessa tre bilder som upprör mest?

 

 

Ovido - Quiz & Flashcards