Alla inlägg den 23 februari 2013

Av smilodon - 23 februari 2013 23:02

Jag förstår inte varför Expressen väljer att göra rubrik utav Louise Hoffstens uttalande om att det förutom henne bara är "killar och gubbar" som är finalklara i årets Melodifestival, och leker som vanligt med tanken på hur det förmodligen skulle ha stormat mer om det hade stått "Kärringar och tjejer" som rubrik istället. Varför är gubbar som ord så utbrett och godtaget? Varför konstant använda ett negativt laddat ord och aldrig använda ett annat negativt laddat ord? 


Och kanske Melodifestivalen tar med en genuspedagog i nästa års festival eftersom tittarna uppenbarligen misslyckas med sin roll att vara upplysta och tänka på att lika många män som kvinnor ska röstas till final ( men gärna fler kvinnor för musikbranschen som helhet är ju sååå mansdominerad). Genuspedagogen kan för tillfället vara uppklädd enligt Melodifestivalens alla konster och regler och vara en sådan där härligt skojig mellanakt och därmed komma med i bild då och då och säga saker som "Tänk nu på att rösta på en kvinna. Om ni tänkte att en man har en bättre låt så tänk ett varv till". 


Jag skulle inte alls bli förvånad om man faktiskt gör något sådant här framöver. För man ska ha i åtanke att det är Sverige vi lever i, och vi vet också vilken ideologi alla förväntas följa utan att någonsin ifrågasätta.


http://www.expressen.se/noje/melodifestivalen/louise-hoffsten-blev-bara-killar-och-gubbar/





 

Ovido - Quiz & Flashcards