Alla inlägg under september 2013

Av smilodon - 30 september 2013 22:27

I och för sig är inte Aftonbladet den som ställer någon mot väggen när det handlar om "sanningar" om män, men just det här är ju lite för uppenbart i och med att man också tar med en bild på en "dominant" man med stora muskler- Conan gestaltad av Arnold Schwarzenegger! Inget ifrågasättande av manliga könsroller här inte, annars brukar ju Aftonblaskan vara ledande i sin ambition att alla svenska män ska vara Teletubbies. Man hade ju också kunnat önska sig ett resonemang varför kvinnor tydligen tänder på dominanta, muskulösa män men ingenting sådant heller. 


Om det hade varit det omvända, en undersökning te.x om att kvinnor som gör hushållsarbete i rödprickig klänning får mer sex, hur hade det då sett ut? Förmodligen hade det inte funnits någon ände på debattartiklar och upprörda kolumnister?





 

Av smilodon - 19 september 2013 17:00

Det är ju inte enbart Victoria Silvstedt, utan en hel del andra kvinnor också, som kan leva ett helt liv blott och bart på utseendet och varje gång tidningarna skriver om Victorias CV så förundras man över att hon faktiskt har gjort så försvinnande lite. Att komma på andraplats i Fröken Sverige, vika ut sig i Playboy och modella för bland annat Gucc och göra lite musik som snabbt glömdes bort och medverka i några halvt seriösa filmer räcker tydligen för att sedan leva i lyx och inte behöva göra något vettigt. 

Jag undrar bara om artikeln hade sett likadan ut om det hade handlat om en man som levde på samma sätt? Mest troligt inte och tonen hade varit betydligt mer anklagande. 

 

 

 

http://www.expressen.se/noje/1993-victoria-silvstedt-med-i-froken-sverige/







 

Av smilodon - 19 september 2013 15:23

Med gigantiska påannonser och reklamaffischer lite här och var, och artiklar om försäljning och spelare som stannar hemma från jobbet eller skolan för att spela, är det till och med svårt för en icke gamer att undgå att spelet Grand Theft Auto 5 har släppts och uppskattas av många. Då börjar jag fundera lite över vilka affischer jag har sett på stan inför spelsläppet, och kan ju konstatera att spelet tydligen säljs med det sedan Antikens dagar framgångsrikt koncept- sex! 



   


Vet inte hur mycket bikinibrudar har med spelet att göra direkt, men sådana här posters var de mest framträdande inför spelsläppet i alla fall. Undrar lite över var den sedvanliga kritiken för det här tog vägen? Har inte hört så mycket som en viskning ens en gång. 


http://www.metro.se/teknik/gta-v-salde-for-5-miljarder-kronor-under-forsta-dagen/EVHmis!JZ5euWuI3giBU/



En försäljningssuccé är spelet men jag inbillar mig att de här affischerna inte har något med det att göra, den här gången...

Av smilodon - 18 september 2013 14:44

Det har varit dött här ett tag nu, och det är bara att ursäkta sig och beklaga att det blivit så, men nu är tanken att det ska bli ändring på det. 













 



Ovido - Quiz & Flashcards